søndag 22. mars 2009

Idun - den vakre, kloke men akk så glemske..


Hvis vi først skal snakke om epler, så bare må vi innom Idunn. Den vakre kjærlighetsgudinnen fra Åsgård. Gift med Brage (poeten)




Hun er et fantastisk søtt vesen, som har hukommelse som en gullfisk. Og hun liker å leke litt kjæreste med alle nesten, selv om hun er gift, men -hun glemmer jo at hun er gift, og når hun våkner dagen etter at hun har vært litt kjæreste med en annen enn Brage, så har hun jaggu glemt det også.




Så Brage legger seg aldri ut med henne. Han sier bare; "Du er jo kona mi, du", også smiler Idunn fordi hun har så flott mann, også er hun igang igjen.




En ting husker hun, og det er det til gjengjeld bare hun som husker, og det er hvor ungdomskildens og kunnskapens epler er å finne. Dermed er hun kjempeviktig for alle guder og gudinner inne på Åsgård. Så lenge de spiser av eplene hennes, er de unge, friske, virile og sterke, men så fort de glemmer det - blir de gamle og grå.. (bokstavelig talt)
****


Adam og Eva snudde jo opp og ned på verdensbildet (sier de som har greie på det - på den måten) ved hjelp av et eple..
Og etter å ha lest om og grublet litt over dette - så må jo dette eplet unektelig ha et eller annet for seg... spørsmålet er bare HVA???
*****
Og hvem har vel ikke hørt: "Et eple om dagen, er godt for magen"... eller "An apple a day - keeps the doctor away.."
Såh - hva ER det med disse eplene..
I første omgang er planen min nå å faktisk spise ett eple hver eneste dag, så får vi se om det skjer noe i det hele tatt..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar